Istanbul 199 KM

ISTANBUL-EDIRNE

****PLAĆANJE NA 4 RATE, VEĆ OD 50 KM****

POLAZAK: 18.01.2022.                                       POVRATAK:23.01.2022.                                                                                                                                                     PROGRAM PUTOVANJA  

 1. dan. 18.01.2022. (UTORAK) BiH-SRB-BG                                                

Polazak iz Puračića u 13:00 sati, iz Lukavca  u 13:30 sati, iz Živinica u 14,00 sati, iz Tuzle u 14,30 sati. Putovanje prema GP Rača uz usputna zaustavljanja radi pauza. Noćna vožnja preko Srbije i Bugarske sa pauzama po potrebi grupe svakih 2-2,5 sata.

 1. dan. 19.01.2022. (SRIJEDA) ISTANBUL

Ulazak u R.Tursku u jutarnjim satima te nastavak voznje pored Edirnea do Istanbula. Dolazak u Istanbul planiran je u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon smještaja predlažemo fakultativni obilazak znamenitosti starog grada u pratnji lokalnog vodica : hipodrom, (egipatski obelisk, zmijski stub), Aya Sofija te Sultanahmetova džamija, najpoznatiji vjerski objekat islamskog svijeta. Zatim šetnja do Topkapi palate, rezidencije sultana puna 4 vijeka, mjesto gdje se odlučivalo o sudbini mnogih naroda širom Evrope. Posjeta Topkapi Saraj dvorcu (bez ulaznice) gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom  imperijom. Zatim posjeta Aya Sofiji nekadašnjoj hrišćanskoj crkvi, poslije džamija koja je pretvorena u muzej te ponovno vraćena u svrhu džamije. Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme za šetnju i odmor. Noćenje.

 1. dan. 20.01.2022. (ČETVRTAK) ISTANBUL-PANORAMA-MINIATURK-CAMLIDZA-OUTLET VENEZIA

Doručak. Nakon doručka planiran je fakultativni obilazak muzeja Panorama 1453 u pratnji lokalnog vodica. Voznja autobusom do muzeja Panorama 1453 koji je najveci svjetski muzej a ujedno i prvi koji nudi kompletnu panoramu. Unutar muzeja je ogromna kupola na cijih su 360 stepeni oslikani detalji opsade koji posjetioce vracaju u doba ove historijske bitke. Scene macevanja, vizantijskih strijelaca kako pustaju strijele sa zidina, vojnika kako salijevaju vruc katran niz zidine, te divovske sprave osmanske vojske. Nastavljamo razgled Istanbula panoramski do tematskog parka Miniaturk (Turska u malom) sa svim znamenitostima Turske na dlanu i svakako nam je to prilika da se uvjerimo u raskos koji ona pruza. Nakon miniaturka Istanbul obilazimo panoramski te prelazimo u Azijski dio Istanbula gdje cemo posjetiti Novu dzamiju Camlica i vidikovac Camlidza. Nastavljamo voznju autobusom do Shopping Outlet Venezia te slobodno vrijeme za soping u radnjama poznatih brendova. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan. 21.01.2022. (PETAK) KRSTARENJE BOSFOROM-PIERR LOTTI

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet „Krstarenje Bosforom“ u pratnji lokalnog vodiča. Vozimo se autobusom do luke a zatim slijedi ukrcaj na brod kojim polazimo na nezaboravno krstarenje Bosforom. Uživanje u Zlatnom rogu–najljepšem dijelu Istanbula, Galata mostu, Galata Kuli, džamiji Selimiji, Dolmabahče palati, Bešiktašu, Ortakoj kvartu, Rumeli hisaru (čuvena bizantijska tvrđava), Jedi kulama (sedam kula)…. Nakon nezaboravnog krstarenja Bosforom odlazimo do poznatog kvarta „Eyup“. Penjemo se na vidikovac „Pier Lotti“ sa kojeg ćemo uživati u najljepšem pogledu na Zlatni rog, popiti kafu ili čaj na poznatoj terasi legendarnog starog kafića i uživati u pogledu. Nakon pauze spuštamo se niz brežuljak kroz Islamsko mezarje, te stižemo do Eyupa, za muslimane najsvetijeg mjesta u Istanbulu. Razgled džamije, turbe Mehmed-paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Nocenje.

 1. dan. 22.01.2022. (SUBOTA) EDIRNE

Doručak. Odjavljujemo se iz hotela i polazimo za Edirne. Dolazak u Edirne u podnevnim satima. Obilazak grada u pratnji vodiča. Džamija Selimija, Eski džamija, zgrada općine i drugo. Slobodno vrijeme za odmor, kupovinu i individualne aktivnosti do polaska prema BiH. Vožnja pravcem Edirne-Sofija–Niš–Beograd uz pauze prema potrebi grupe.

 1. dan. 23.01.2022. (NEDJELJA) BiH

Dolazak u BiH u prijepodnevnim satima.

Kraj programa…

CIJENA ARANŽMANA :  199,00 KM

                         (Cijena kalkulisana na bazi 45 putnika)

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • Prevoz autobusima visoke turističke klase
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu u starom gradskom jezgru Istanbula Laleli/Aksaray
 • Doručak na bazi švedskog stola
 • Posjeta Edirne
 • Usluge pratioca tokom putovanja
 • Naša organizacija.
 • Takse za ulaz u sve navedene gradove u programu putovanja

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • Putno zdravstveno osiguranje ……………………………………………………………..12,00 KM
 • Sultanahmet u pratnji lokalnog vodiča …………………………………………………….10,00 €
 • Muzej Panorama, Miniaturk, Camlidza, Shoping sa ulaznicom za muzej……20,00 €
 • Krstarenje Bosforom, Pier Lotti, Eyup sa lokalnim vodičem ……………………….25,00 €
 • Doplata za jednokrevetnu sobu …………………………………………………………100,00 KM
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu ……………………………………………..100,00 KM
 • Posebne želje putnika

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 45 osoba. Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa stranakama o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

NAČIN PLAĆANJA: Prijava i rezervacija podrazumijeva uplatu u visini od 40% a ostatak do polaska na putovanje.

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na njihovu teritoriju . U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije JUST 4EVER TRAVEL. Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: – Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji uslijed objektivnih okolnosti, kao i da uslijed Državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji nekih od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja, ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promjene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

NAPOMENA: Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa uslijed objektivnih okolnosti. U slučaju promjena cijena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta – putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cijena je podložna promjeni.

PRIJAVE I REZERVACIJE U POSLOVNICI TURISTIČKE AGENCIJE “JUST 4EVER TRAVEL” ulica Alije Izetbegovića broj 14, ZPC Bezistan, 75270 Živinice ili putem e-maila: info@just-go-travel.ba ili telefona 061/630-619 ili 035/831-621.